Solinarstvo

Soline v severnem Jadranu so imele stoletja dolgo velik vpliv na gospodarstva držav in mestnih državic tega območja. Bile so predmet političnih sporov in vojn, ker je bila sol zaradi svoje uporabnosti dragocena surovina in strateško trgovsko blago, pomembno za konzerviranje hrane in za proizvodnjo smodnika. Nekoč je bilo v Tržaškem zalivu in Istri veliko manjših in večjih solin (npr. v Miljah, Kopru, Izoli, Luciji), a so se do danes ohranile le še Sečoveljske in Strunjanske. Zaznamovali jih niso le politični in gospodarski interesi, pač pa tudi muhavost narave, ki je včasih za dolga obdobja onemogočila solinarstvo, drugič pa mu podarila preobilje.
V tej množici kakovostnih soli ima nadvse vidno mesto Piranska sol, ki se prideluje po izročilu, starem več kot 700 let. Sečovljske soline so najbolj severno ležeče še delujoče soline v Sredozemlju in ene redkih solin na svetu, kjer se sol prideluje po več stoletij starih postopkih ki izvirajo najmanj iz 14. stoletja. Njihova posebnost je, da solinarji na dnu kristalizacijskih bazenov gojijo petolo. To je biosedimentna podlaga, ki preprečuje prehajanje morskega blata v sol in zaradi katere sol vsebuje številne, človekovem organizmu potrebne, mikroelemente in minerale. Pridelujejo jo s povsem naravno kristalizacijo, ročno in z orodji ter postopki po izročilu dedov in pradedov.

Solinarstvo je izrazito oblikovalo kulturno krajino, tj. področja, ki jih je zaznamovalo delo človeških rok.

Japonski cosmo lifting, Access Bars in Reiki terapije ponovno v Thalasso SPA Lepa Vida

24. 8. 2018
Začnimo september z razvajanjem! Ponovno vas vabimo, da se prepustite izkušenim rokam naših terapevtk (Monika Radič in Jasna Novak Beguš) in poskusite terapije sprostitve, samoozdravitve in pomlajevanja. Od 1. - 5.9.2018 bodo na voljo tretmaji Reiki, Access Bars in Japonski Cosmo Lifting Sorensensitem TM.
Japonski cosmo lifting, Access Bars in Reiki terapije ponovno v Thalasso SPA Lepa Vida
Prepičani smo, da vam bo všeč! Informacije in rezervacije na 05 6721 360 ali lepavida(at)soline.si.


Japonski Cosmo Lifting SorensensistemTM je nevrosenzorična metoda, ki se ročno izvaja na obrazu. Metoda Japonskega Cosmo Liftinga je kombinacija različnih metod obrazne refleksoterapije.
S stimulacijo refleksnih točk in con obraza je mogoče uravnovešati mišični tonus obraza in celega telesa. Hkrati delujemo tudi na celotni limfni sistem. S tem dosežemo učinek detoxa (čiščenja), izločanja toksinov iz telesa, čiščenja kože obraza in telesa. Japonski Cosmo Lifting je naravna, neinvazivna metoda pomlajevanja obraza in celega telesa.
Z Japonskim Cosmo Liftingom dosežemo ravnovesje, sprostitev in dobro počutje celega telesa od znotraj in navzven.
Stimulacija akupresurnih in nevroloških točk pa blagodejno vpliva na povečanje energije, izboljšanje zdravja in čustvenega ravnovesja.

Access Bars je nežna tehnika, kjer z dotikom 32 točk na glavi, možgani po 15 minutah tretmaja preidejo v theta stanje, ki je stanje globoke relaksacije in aktivira samozdravljenje telesa ter odpira prostor zavedanja v našem življenju. Zgodi se razelektritev in na ta način se sprostijo vse energije, ki so ujete v možganih in telesu. Te točke vsebujejo vse omejitve, misli, ideje, prepričanja, čustva, sodbe in razmišljanja, ki ste jih shranili v kateremkoli življenju in vas zdaj omejujejo, da zavestno izbirate in tako ustvarjate svoje življenje na vseh področjih. Raztapljajo se glavne blokade iz vseh področij življenja in telesa. Vsaka bars seansa lahko sprosti od 5–10 tisoč let omejitev na področju življenja, povezano s točko, ki se je dotikamo. Obstaja točka – bar za zdravljenje, radost, telo, spolnost, denar, komunikacijo, prostor, čas, itd.
 https://www.youtube.com/watch?time_continue=51&v=p2axqedXMnw

Reiki se izvaja s polaganjem rok, z dotikom ali na daljavo. Reikist, ki izvaja reiki, je prevodnik univerzalne življenjske energije. Na to energijo ne more vplivati, niti na način njenega delovanja, saj je le v vlogi posrednika te energije. Prejemnik reiki podpore mora biti odprt in pripravljen za delo na sebi, če želi, da mu reiki kar najbolj pomaga. Reiki je zelo nežna energija, primerljiva z ljubeznijo in nikomur nikakor ne more škoditi. Prejemnik vedno prejme takšno reiki energijo, kot je v njegovo najvišje dobro in kot jo je tisti trenutek pripravljen sprejeti. Reiki je čudovito orodje, s katerim lahko odpravimo vzrok naše težave, saj deluje na fizični, mentalni, čustveni in duhovni ravni. Vsaka težava ali bolezen se največkrat začne na čustveni ravni, šele na koncu se pojavi na fizični ravni. Ko se z reiki energijo dotaknemo vseh ravni hkrati, se v telesu aktivira samozdravljenje in pogosto se zgodi, da težava na fizični ravni sama od sebe izgine. Celostni tretma s polaganjem rok traja okvirno 60 minut. Prejemnik je običajno v ležečem položaju, oči ima zaprte. Energija je tako nežna in sproščujoča, da prejemnik lahko vmes tudi zaspi. Običajno pretok energije občutimo kot prijetno toploto, vendar se doživljanje razlikuje od vsakega posameznika.
  
Dodatno v času objavljenih terminov našim gostom ponujamo tudi posamezne tretmaje 
(plačljive v gotovini)*:

Terapevtska masaža z Japonskim Cosmo Liftingom, 60 min., 50€
Terapevtska masaža z Japonskim Cosmo Liftingom, 30 min., 30€
Tretma Access bars, 75 min., 80€
Reiki tretma, 50 min., 39€
*Cene veljajo ob plačilu 120 min ali 240 min vstopnine v Thalasso SPA Lepa Vida.


Zadnje novice

26. 9. 2018

Se vidimo maja 2019

Drage gostje, dragi gosti, jesen je tu in zaradi nizkih temperatur ThalassoSPALepaVida zaključuje sezono in zapira svoja vrata do maja 2019. Hvaležni smo za dolgo, vroče poletje, za številne zadovoljne goste in za vso energijo, ki ste jo prinesli na ta prelep košček slovenske obale. Na svidenje v 2019, Thalasso SPA Lepa Vida team
>> več
04. 9. 2018

V sredo 5.9.2018 bo Thalasso SPA Lepa Vida zaprt

>> več
24. 8. 2018

Japonski cosmo lifting, Access Bars in Reiki terapije ponovno v Thalasso SPA Lepa Vida

Začnimo september z razvajanjem! Ponovno vas vabimo, da se prepustite izkušenim rokam naših terapevtk (Monika Radič in Jasna Novak Beguš) in poskusite terapije sprostitve, samoozdravitve in pomlajevanja. Od 1. - 5.9.2018 bodo na voljo tretmaji Reiki, Access Bars in Japonski Cosmo Lifting Sorensensitem TM.
>> več

Vizitka

SOLINE Pridelava soli d.o.o.
SOLINE Pridelava soli d.o.o.
Seča 115, 6320 Portorož, Slovenija, EU

identifikacijska številka za DDV: SI 61597856
matična številka: 1365495
transakcijski račun: 10100-0032654851
registracija pri Okrožnem sodišču v Kopru,
št. reg. vložka 1/05615/00.

Thalasso spa Lepa Vida

Vodja Thalasso spa:
Ivana Mijatovič
E: ivana.mijatovic@soline.si