Solinarstvo

Soline v severnem Jadranu so imele stoletja dolgo velik vpliv na gospodarstva držav in mestnih državic tega območja. Bile so predmet političnih sporov in vojn, ker je bila sol zaradi svoje uporabnosti dragocena surovina in strateško trgovsko blago, pomembno za konzerviranje hrane in za proizvodnjo smodnika. Nekoč je bilo v Tržaškem zalivu in Istri veliko manjših in večjih solin (npr. v Miljah, Kopru, Izoli, Luciji), a so se do danes ohranile le še Sečoveljske in Strunjanske. Zaznamovali jih niso le politični in gospodarski interesi, pač pa tudi muhavost narave, ki je včasih za dolga obdobja onemogočila solinarstvo, drugič pa mu podarila preobilje.
V tej množici kakovostnih soli ima nadvse vidno mesto Piranska sol, ki se prideluje po izročilu, starem več kot 700 let. Sečovljske soline so najbolj severno ležeče še delujoče soline v Sredozemlju in ene redkih solin na svetu, kjer se sol prideluje po več stoletij starih postopkih ki izvirajo najmanj iz 14. stoletja. Njihova posebnost je, da solinarji na dnu kristalizacijskih bazenov gojijo petolo. To je biosedimentna podlaga, ki preprečuje prehajanje morskega blata v sol in zaradi katere sol vsebuje številne, človekovem organizmu potrebne, mikroelemente in minerale. Pridelujejo jo s povsem naravno kristalizacijo, ročno in z orodji ter postopki po izročilu dedov in pradedov.

Solinarstvo je izrazito oblikovalo kulturno krajino, tj. področja, ki jih je zaznamovalo delo človeških rok.

Odkrijte skrivnosti sijoče kože s pomočjo naše masažne ščetke za obraz

5. 7. 2024
Spoznajte blagodejno moč limfne masaže obraza s pomočjo masažne ščetke za obraz. Samo v mesecu juliju vam našo masažno ščetko za obraz ponujamo z 20-odstotnim promocijskim popustom. Akcija velja do razprodaje zalog.
Odkrijte skrivnosti sijoče kože s pomočjo naše masažne ščetke za obraz
Iščete naraven in učinkovit način, kako nadgraditi skrb za kožo vašega obraza, in si želite bolj gladkega, sijočega in čvrstega izgleda vaše kože? Sedaj je pravi čas, da si privoščite masažno ščetko za obraz iz naše kozmetične linije Lepa Vida. Samo v mesecu juliju vam jo ponujamo z 20-odstotnim promocijskim popustom.

Limfni sistem je ključen del imunskega sistema, odgovoren za transport limfe. To je tekočina, ki vsebuje bele krvne celice in pomaga odstranjevati odpadne snovi iz telesa. S pomočjo limfne masaže obraza dodatno spodbujamo naravni pretok limfe ter prispevamo k bolj zdravi in čisti koži.

Prednosti redne uporabe masažne ščetke za obraz:

  • Razstruplja kožo: pomaga pri odstranjevanju toksinov, kar vodi do čistejše in bolj zdrave kože.
  • Izboljša cirkulacijo: povečan pretok krvi v koži optimizira dotok hranilnih snovi in kisika, kar pripomore k bolj sijoči polti in hkrati vašo kožo pripravlja na nadaljnjo nego.
  • Zmanjšuje zabuhlost: s spodbujanjem limfnega pretoka pospešujemo drenažo limfe in tako zmanjšujemo zabuhlost obraza in podočnjake.
  • Spodbuja sprostitev: izkusite pomirjujoče in protistresne učinke te učinkovite, a nadvse preproste masažne tehnike.

Zakaj izbrati našo masažno ščetko za obraz:

Masaznascetka tslv

Naša masažna ščetka za obraz je narejena izključno iz naravnih materialov. Držalo je oblikovano iz vizualno atraktivnega oljčnega lesa, njene izjemno mehke ščetine pa so iz kozje dlake. Ta je nežna, vendar ravno prav učinkovita. Ščetine so v držalo vstavljene brez uporabe lepil. Z njeno uporabo tako nežno stimulirate pretok limfe in hkrati blago luščite odmrle plasti kože z vašega obraza. Pri tem ne povzroča rdečice ali nelagodja.


Kako uporabljati krtačo za obraz:

  1. Začnite s čistim obrazom: pred začetkom masaže se prepričajte, da je vaša koža čista in suha. Svetujemo uporabo naše nežne čistilne pene za obraz s slanico.
  2. Nežen pritisk: z nežnimi krožnimi gibi v več ponovitvah pomikajte ščetko od sredine obraza navzven. Začnite pri vratu in čeljusti, nato pa se pomaknite na lica, čelo in okoli oči, kot prikazuje spodnja slika.
  3. Nadaljnja nega: Po končanem ščetkanju lahko nadaljujete z nego kože vašega obraza z nanosom slanice ali katere izmed naših mask za obraz s solinskim blatom, ali pa nego preprosto zaključite z nanosom naše vlažilne kreme za obraz s slanico.
  4. Bodite dosledni: za optimalne rezultate masažo izvajajte nekajkrat na teden. Redna uporaba zagotavlja bolj zdrav in sijoč videz vaše kože.
Limfa tslv

Posebna julijska promocija: 20 % popusta

Sedaj je pravi čas, da nadgradite dnevno rutino nege vaše kože. Samo v juliju si lahko našo masažno ščetko za obraz zagotovite po izjemni, 20 % nižji ceni.

Naša ščetka za obraz je več kot le lepotilni pripomoček, njena uporaba vas vabi v sproščujoč dialog s samim seboj. Vzemite si nekaj trenutkov samo zase, pri tem pa hkrati nadgradite negovalno rutino kože vašega obraza.

Kliknite tukaj ali nas obiščite na enemu izmed naših prodajnih mest. Začnite svojo pot do bolj zdrave in sijoče kože že danes. Akcija velja samo v mesecu juliju, do razprodaje zalog.

Logo sloganLepaVida

Zadnje novice

05. 7. 2024

Odkrijte skrivnosti sijoče kože s pomočjo naše masažne ščetke za obraz

Spoznajte blagodejno moč limfne masaže obraza s pomočjo masažne ščetke za obraz. Samo v mesecu juliju vam našo masažno ščetko za obraz ponujamo z 20-odstotnim promocijskim popustom. Akcija velja do razprodaje zalog.
>> več
06. 6. 2024

Kmalu bomo spet rekli: GREMO V SOL!

V duhu tega praznovanja smo se odločili, da vam v mesecu juniju kot izdelek meseca ponudimo 20% popust na Zeliščno sol rožmarin, ki je popolno zlitje okusne, ročno pridelane morske soli in te vsestranske aromatične dišavnice. Akcija velja do razprodaje zalog.
>> več
21. 5. 2024

Odprtje Thalasso Spa Lepa Vida

Spoštovani gostje,

zaradi neugodnih vremenskih razmer je odprtje Thalasso Spa Lepa Vida prestavljeno na 1.6.2024.

Hvala za razumevanje,
Thalasso Spa Lepa Vida
>> več

Vizitka

SOLINE Pridelava soli d.o.o.
SOLINE Pridelava soli d.o.o.
Seča 115, 6320 Portorož, Slovenija, EU

identifikacijska številka za DDV: SI 61597856
matična številka: 1365495
transakcijski račun: 10100-0032654851
registracija pri Okrožnem sodišču v Kopru,
št. reg. vložka 1/05615/00.

Thalasso spa Lepa Vida

Vodja Thalasso spa:
Ivana Mijatovič
E: ivana.mijatovic@soline.si
Prodaja in Marketing:
Barbara Morgan
E: #EM#62607061657767296566786c6d634e7c7f7d7b7d713b657e#EM#

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. (Nastavitve piškotkov)
Potrdi