Solinarstvo

Soline v severnem Jadranu so imele stoletja dolgo velik vpliv na gospodarstva držav in mestnih državic tega območja. Bile so predmet političnih sporov in vojn, ker je bila sol zaradi svoje uporabnosti dragocena surovina in strateško trgovsko blago, pomembno za konzerviranje hrane in za proizvodnjo smodnika. Nekoč je bilo v Tržaškem zalivu in Istri veliko manjših in večjih solin (npr. v Miljah, Kopru, Izoli, Luciji), a so se do danes ohranile le še Sečoveljske in Strunjanske. Zaznamovali jih niso le politični in gospodarski interesi, pač pa tudi muhavost narave, ki je včasih za dolga obdobja onemogočila solinarstvo, drugič pa mu podarila preobilje.
V tej množici kakovostnih soli ima nadvse vidno mesto Piranska sol, ki se prideluje po izročilu, starem več kot 700 let. Sečovljske soline so najbolj severno ležeče še delujoče soline v Sredozemlju in ene redkih solin na svetu, kjer se sol prideluje po več stoletij starih postopkih ki izvirajo najmanj iz 14. stoletja. Njihova posebnost je, da solinarji na dnu kristalizacijskih bazenov gojijo petolo. To je biosedimentna podlaga, ki preprečuje prehajanje morskega blata v sol in zaradi katere sol vsebuje številne, človekovem organizmu potrebne, mikroelemente in minerale. Pridelujejo jo s povsem naravno kristalizacijo, ročno in z orodji ter postopki po izročilu dedov in pradedov.

Solinarstvo je izrazito oblikovalo kulturno krajino, tj. področja, ki jih je zaznamovalo delo človeških rok.

Izdelek meseca aprila - Trdo milo za tuširanje s soljo in makovimi semeni

15. 4. 2024
V aprilu vam kot izdelek meseca z 20% popustom ponujamo naše Trdo milo za tuširanje s soljo in makovimi semeni. Vzpostavljanje okolju prijaznih rešitev je naše glavno vodilo, zato smo še posebej navdušeni nad našimi trdimi detergenti za telo in lase. Promocija velja tako v spletni trgovini www.soline.si kot na vseh prodajnih mestih podjetja SOLINE Pridelava soli d.o.o. - do razprodaje zalog.
Izdelek meseca aprila - Trdo milo za tuširanje s soljo in makovimi semeni

Zima se je poslovila in prišel je april, mesec preporoda in pomladitve. Aprila je pomlad v polnem zagonu, narava se bohoti in nas s svojimi omamnimi vonjavami opominja na pomen čistega in zdravega okolja. April pa je tudi mesec, ko obeležujemo Dan Zemlje, globalni opomnik pomena varovanja narave in našega planeta.


Odgovornost do okolja je temeljno vodilo našega podjetja, zato so okolju prijaznejše alternative pomemben del odločanja pri oblikovanju in proizvodnji naših izdelkov. Podjetje SOLINE Pridelava soli d.o.o. deluje v osrčju Krajinskega parka Sečoveljske soline, naše glavne vrednote pa temeljijo na več kot 700 let stari tradiciji sobivanja človeka in narave. Gre za območje, kjer se že stoletja prideluje ena izmed najbolj okusnih in cenjenih jedilnih soli na svetu – Piranska sol. Ravno na soli, slanici in solinskemu blatu temelji tudi naša naravna linija kozmetičnih izdelkov Lepa Vida.


Klasična mila so del naravne kozmetike Lepa Vida vse od njene vzpostavitve. Milo je ena izmed najstarejših aktivnih snovi, ki jih človeštvo uporablja pri čiščenju, vendar pa ima lahko prepogosta uporaba klasičnih mil neželene učinke. Sodobna kozmetična industrija danes ponuja sindet mila, ki jim pravimo tudi “mila brez mila”. Na njih temeljijo tudi naša trda mila za tuširanje s soljo in šamponi s solinskim blatom, imajo koži prijaznejše pH vrednosti in je zato ne dražijo. So nežna, a učinkovita izbira, primerna za vsakodnevno uporabo.

Trda mila za telo in šamponi za lase ponujajo številne prednosti, tako za kožo kot za okolje. Ali obstaja boljši način, da se poklonimo Zemlji, kot da v naš vsakdan vključimo okolju prijaznejše izbire? Vključitev detergentov v trdi obliki ponuja bolj trajnostno in okolju vzdržno alternativo tradicionalnim tekočim gelom za tuširanje in šamponom za lase:

  • Manj embalaže: Trda mila za tuširanje in šamponi za lase ne potrebujejo plastične embalaže za enkratno uporabo. Naša trda mila za tuširanje in trde šampone za lase lahko kupite v preprosti okolju prijazni kartonasti embalaži.
  • Dolgotrajnost in učinkovitost: Naša trda mila so koncentrirana in zato trajajo dlje časa, kar še dodatno zmanjšuje potrebo po nakupu novih izdelkov in tako dolgoročno zmanjšujemo količino odpadne embalaže.
  • Idealno za potovanja: kompaktna oblika trdih mil za tuširanje in šamponov za lase je naravnost idealna za potovanja, saj s seboj ne nosimo velikih plastenk tekočine, ki se lahko tudi polije.

 

Naša trda mila za tuširanje in šamponi za lase temeljijo na blagih čistilcih, ki nežno čistijo ter pri tem ohranjajo naravno vlažnost naše kože. Ta je po uporabi mehka in prožna, lasje pa negovani in voljni. Pri tem pa nas ročno pridelana morska sol ter dodatki solinskega blata s svojo bogato vsebnostjo mineralov dodatno negujejo.


Trdi šamponi za lase s solinskim blatom Lepa Vida:


Trda mila za tuširanje s soljo Lepa Vida:


Izdelek meseca aprila:

Z našim posebnim 20% popustom na Trdo milo za tuširanje s soljo in makovimi semeni ponujamo enkratno priložnost, da preizkusite in uživate v razkošju izdelkov kozmetične linije Lepa Vida ter obenem pripomorete k manjši obremenjenosti okolja. Ne zamudite te ekskluzivne ponudbe in preizkusite trajnostne ter okolju prijaznejše kozmetične rešitve izdelkov Lepa Vida po posebni promocijski ceni.
Pridružite se nam na poti k bolj zeleni, čisti in okolju prijazni prihodnosti. 

 

Zadnje novice

05. 7. 2024

Odkrijte skrivnosti sijoče kože s pomočjo naše masažne ščetke za obraz

Spoznajte blagodejno moč limfne masaže obraza s pomočjo masažne ščetke za obraz. Samo v mesecu juliju vam našo masažno ščetko za obraz ponujamo z 20-odstotnim promocijskim popustom. Akcija velja do razprodaje zalog.
>> več
06. 6. 2024

Kmalu bomo spet rekli: GREMO V SOL!

V duhu tega praznovanja smo se odločili, da vam v mesecu juniju kot izdelek meseca ponudimo 20% popust na Zeliščno sol rožmarin, ki je popolno zlitje okusne, ročno pridelane morske soli in te vsestranske aromatične dišavnice. Akcija velja do razprodaje zalog.
>> več
21. 5. 2024

Odprtje Thalasso Spa Lepa Vida

Spoštovani gostje,

zaradi neugodnih vremenskih razmer je odprtje Thalasso Spa Lepa Vida prestavljeno na 1.6.2024.

Hvala za razumevanje,
Thalasso Spa Lepa Vida
>> več

Vizitka

SOLINE Pridelava soli d.o.o.
SOLINE Pridelava soli d.o.o.
Seča 115, 6320 Portorož, Slovenija, EU

identifikacijska številka za DDV: SI 61597856
matična številka: 1365495
transakcijski račun: 10100-0032654851
registracija pri Okrožnem sodišču v Kopru,
št. reg. vložka 1/05615/00.

Thalasso spa Lepa Vida

Vodja Thalasso spa:
Ivana Mijatovič
E: ivana.mijatovic@soline.si
Prodaja in Marketing:
Barbara Morgan
E: #EM#62607061657767296566786c6d634e7c7f7d7b7d713b657e#EM#

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. (Nastavitve piškotkov)
Potrdi