Solinarstvo

Soline v severnem Jadranu so imele stoletja dolgo velik vpliv na gospodarstva držav in mestnih državic tega območja. Bile so predmet političnih sporov in vojn, ker je bila sol zaradi svoje uporabnosti dragocena surovina in strateško trgovsko blago, pomembno za konzerviranje hrane in za proizvodnjo smodnika. Nekoč je bilo v Tržaškem zalivu in Istri veliko manjših in večjih solin (npr. v Miljah, Kopru, Izoli, Luciji), a so se do danes ohranile le še Sečoveljske in Strunjanske. Zaznamovali jih niso le politični in gospodarski interesi, pač pa tudi muhavost narave, ki je včasih za dolga obdobja onemogočila solinarstvo, drugič pa mu podarila preobilje.
V tej množici kakovostnih soli ima nadvse vidno mesto Piranska sol, ki se prideluje po izročilu, starem več kot 700 let. Sečovljske soline so najbolj severno ležeče še delujoče soline v Sredozemlju in ene redkih solin na svetu, kjer se sol prideluje po več stoletij starih postopkih ki izvirajo najmanj iz 14. stoletja. Njihova posebnost je, da solinarji na dnu kristalizacijskih bazenov gojijo petolo. To je biosedimentna podlaga, ki preprečuje prehajanje morskega blata v sol in zaradi katere sol vsebuje številne, človekovem organizmu potrebne, mikroelemente in minerale. Pridelujejo jo s povsem naravno kristalizacijo, ročno in z orodji ter postopki po izročilu dedov in pradedov.

Solinarstvo je izrazito oblikovalo kulturno krajino, tj. področja, ki jih je zaznamovalo delo človeških rok.

Izdelek meseca maja: Dišava za prostor aqua maris 150 mL

8. 5. 2024
V Maju vam kot izdelek meseca z 20% popustom ponujamo našo Dišavo za prostor aqua maris. Obdajte se s subtilnim razkošjem dišave aqua maris ter nam dovolite, da vas zapeljemo na sončno morsko obalo in vam pričaramo trenutke čistega miru.

Promocija velja tako na spletu kot v naših prodajalnah - do razprodaje zalog.
Izdelek meseca maja: Dišava za prostor aqua maris 150 mL
Na solinah se v maju prebujamo v pravo simfonijo naravnih arom; nežni vonji majskih cvetlic, svežina jutranje rose in vse toplejši vetrovi počasi prinašajo tisti znani vonj po soli. Podobno pa tudi Dišava za prostor aqua maris naše bivalne prostore tankočutno oplemeniti z nežnimi poletnimi aromami, po katerih hrepenimo vsi. Samo v mesecu maju si jo lahko zagotovite po posebnem 20% promocijskem popustu.

Z novim letom smo našo naravno kozmetično linijo izdelkov Lepa Vida obogatili z dišavami za prostor. Ponujamo dva različna vonja, enega smo ujeli v dišavno svečko maris sal, drugega pa v dišavo za prostor aqua maris.

Gre za skrbno izbrane arome, ki utelešajo omamnost s soncem obsijanih morskih plitvin in nas v mislih popeljejo na dolge poletne sprehode ob mediteranski obali, kjer se nežne citrusne note prepletajo z vonjem morja.

Dišava za prostor aqua maris je več kot le vonj, je doživetje - povabilo k sprostitvi, ko lahko v trenutkih miru odmislimo vse strese dneva. Njen nežni vonj prostor navdihne s svežino, ki očisti um in dvigne duha. Intenzivnost vonja lahko uravnavamo z dodajanjem ali odvzemanjem priloženih lesenih palčk.

Tisto, kar dišavo aqua maris loči od ostalih, ni samo njen očarljiv vonj, pač pa tudi izgled. V elegantno 150 ml stekleničko smo nasuli prave kristale ročno pridelane morske soli s Sečoveljskih solin in jih skrbno prelili z dišavo. Dišava za prostor je narejena z isto predanostjo, ki zaznamuje našo 700-letno tradicijo ročne pridelave morske soli in tako ponazarja bistvo naše dediščine.

Z velikim veseljem smo se odločili, da vam v mesecu maju ponudimo 20-odstotni popust na to omamno dišavo. To je naš način, da bi v vaš dom vnesli dotik morja in z vami radostno slavili čas, ko se pomlad počasi pričenja prevešati v poletje.

Obdajte se s subtilnim razkošjem dišave aqua maris in ji dovolite, da vas zapelje na sončno morsko obalo.


Zadnje novice

21. 5. 2024

Odprtje Thalasso Spa Lepa Vida

Spoštovani gostje,

zaradi neugodnih vremenskih razmer je odprtje Thalasso Spa Lepa Vida prestavljeno na 1.6.2024.

Hvala za razumevanje,
Thalasso Spa Lepa Vida
>> več
08. 5. 2024

Izdelek meseca maja: Dišava za prostor aqua maris 150 mL

V Maju vam kot izdelek meseca z 20% popustom ponujamo našo Dišavo za prostor aqua maris. Obdajte se s subtilnim razkošjem dišave aqua maris ter nam dovolite, da vas zapeljemo na sončno morsko obalo in vam pričaramo trenutke čistega miru.

Promocija velja tako na spletu kot v naših prodajalnah - do razprodaje zalog.
>> več
15. 4. 2024

Izdelek meseca aprila - Trdo milo za tuširanje s soljo in makovimi semeni

V aprilu vam kot izdelek meseca z 20% popustom ponujamo naše Trdo milo za tuširanje s soljo in makovimi semeni. Vzpostavljanje okolju prijaznih rešitev je naše glavno vodilo, zato smo še posebej navdušeni nad našimi trdimi detergenti za telo in lase. Promocija velja tako v spletni trgovini www.soline.si kot na vseh prodajnih mestih podjetja SOLINE Pridelava soli d.o.o. - do razprodaje zalog.
>> več

Vizitka

SOLINE Pridelava soli d.o.o.
SOLINE Pridelava soli d.o.o.
Seča 115, 6320 Portorož, Slovenija, EU

identifikacijska številka za DDV: SI 61597856
matična številka: 1365495
transakcijski račun: 10100-0032654851
registracija pri Okrožnem sodišču v Kopru,
št. reg. vložka 1/05615/00.

Thalasso spa Lepa Vida

Vodja Thalasso spa:
Ivana Mijatovič
E: ivana.mijatovic@soline.si
Prodaja in Marketing:
Barbara Morgan
E: #EM#62607061657767296566786c6d634e7c7f7d7b7d713b657e#EM#

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. (Nastavitve piškotkov)
Potrdi