Solinarstvo

Soline v severnem Jadranu so imele stoletja dolgo velik vpliv na gospodarstva držav in mestnih državic tega območja. Bile so predmet političnih sporov in vojn, ker je bila sol zaradi svoje uporabnosti dragocena surovina in strateško trgovsko blago, pomembno za konzerviranje hrane in za proizvodnjo smodnika. Nekoč je bilo v Tržaškem zalivu in Istri veliko manjših in večjih solin (npr. v Miljah, Kopru, Izoli, Luciji), a so se do danes ohranile le še Sečoveljske in Strunjanske. Zaznamovali jih niso le politični in gospodarski interesi, pač pa tudi muhavost narave, ki je včasih za dolga obdobja onemogočila solinarstvo, drugič pa mu podarila preobilje.
V tej množici kakovostnih soli ima nadvse vidno mesto Piranska sol, ki se prideluje po izročilu, starem več kot 700 let. Sečovljske soline so najbolj severno ležeče še delujoče soline v Sredozemlju in ene redkih solin na svetu, kjer se sol prideluje po več stoletij starih postopkih ki izvirajo najmanj iz 14. stoletja. Njihova posebnost je, da solinarji na dnu kristalizacijskih bazenov gojijo petolo. To je biosedimentna podlaga, ki preprečuje prehajanje morskega blata v sol in zaradi katere sol vsebuje številne, človekovem organizmu potrebne, mikroelemente in minerale. Pridelujejo jo s povsem naravno kristalizacijo, ročno in z orodji ter postopki po izročilu dedov in pradedov.

Solinarstvo je izrazito oblikovalo kulturno krajino, tj. področja, ki jih je zaznamovalo delo človeških rok.

Valentinova promocija na solinah

7. 2. 2024
Med 8. in 14. februarjem vam ponujamo 15 % popust na izbrane kozmetične izdelke za nego obraza Lepa Vida ter na vstop v Thalasso Spa Lepa Vida, ob nakupu vsaj dveh Darilnih bonov za vstop 240 min.
Valentinova promocija na solinah
Bliža se valentinovo, dan, ko ljubezen zažari v prav posebnem čaru. Ker tudi na solinah vemo, kako lepo je biti ljubljen in kako posebne so majhne pozornosti, ki jih dobimo od naših najdražjih, smo se odločili, da vam med 8. in 14. februarjem ponudimo posebni 15% valentinov popust na naše izdelke za nego obraza. Gre za izdelke, ki temeljijo na naših najbolj dragocenih surovinah, to sta solinsko blato in slanica, ki s svojo visoko vsebnostjo mineralov kožo vlažijo in obnavljajo. V zadnjih letih vlagamo veliko truda v njihovo vključitev v kozmetične izdelke za vsakdanjo rabo.

Popust velja na Slanico v 200 ml in 750 ml embalaži in z njo povezanima Čistilno peno za obraz s slanico ter Vlažilno kremo za obraz s slanico, na Solinsko blato v 450 ml embalaži ter na vse naše Maske za obraz s solinskim blatom. Poleg tega pa lahko ugodneje dobite tudi našo novo Ščetko za masažo obraza. Ta je odlična za pripravo kože obraza na nadaljnjo nego. Poleg vsega naštetega pa smo se odločili, da bo v teh dneh 15% popust veljal tudi na že tako cenovno ugoden Darilni set nega obraza. Gre za izdelke, ki so sicer primerni za vse letne čase, še posebej prijetna pa je njihova uporaba ravno v zimskih mesecih, saj nam v misli pričara tisto nežno morsko sapico, po kateri hrepenimo vsako poletje.

Ali je kdo omenil poletje? Ne dvomimo, da še niste slišali za naš Thalasso Spa Lepa Vida, ki v poletnih mesecih vabi v neokrnjeno okolje Sečoveljskih solin. Poleg ugodne morske klime pa naše tradicionalne talasoterapije temeljijo zlasti na blagodejnih učinkih slanice in solinskega blata. Seveda ne moremo izpeljati valentinove promocije, brez da bi ta vključevala tudi 15% popust. Ker je v dvoje vedno lepše, ta velja na nakup vsaj dveh darilnih bonov za 240-minutni vstop v ta edinstven raj na zemlji, kot ga opisujejo številni zadovoljni obiskovalci.

Vse do 14. februarja, praznika vseh zaljubljenih, imate čas, da svojim dragim ali pa kar samemu sebi privoščite naš izdelek ali pa kar nepozabno poletno doživetje, tako boste zagotovo lažje dočakali poletne dni. Akcija velja tako na spletu kot v vseh naših prodajalnah med 8. in 14. februarjem oz. do razprodaje zalog. Vabljeni!


Zadnje novice

05. 7. 2024

Odkrijte skrivnosti sijoče kože s pomočjo naše masažne ščetke za obraz

Spoznajte blagodejno moč limfne masaže obraza s pomočjo masažne ščetke za obraz. Samo v mesecu juliju vam našo masažno ščetko za obraz ponujamo z 20-odstotnim promocijskim popustom. Akcija velja do razprodaje zalog.
>> več
06. 6. 2024

Kmalu bomo spet rekli: GREMO V SOL!

V duhu tega praznovanja smo se odločili, da vam v mesecu juniju kot izdelek meseca ponudimo 20% popust na Zeliščno sol rožmarin, ki je popolno zlitje okusne, ročno pridelane morske soli in te vsestranske aromatične dišavnice. Akcija velja do razprodaje zalog.
>> več
21. 5. 2024

Odprtje Thalasso Spa Lepa Vida

Spoštovani gostje,

zaradi neugodnih vremenskih razmer je odprtje Thalasso Spa Lepa Vida prestavljeno na 1.6.2024.

Hvala za razumevanje,
Thalasso Spa Lepa Vida
>> več

Vizitka

SOLINE Pridelava soli d.o.o.
SOLINE Pridelava soli d.o.o.
Seča 115, 6320 Portorož, Slovenija, EU

identifikacijska številka za DDV: SI 61597856
matična številka: 1365495
transakcijski račun: 10100-0032654851
registracija pri Okrožnem sodišču v Kopru,
št. reg. vložka 1/05615/00.

Thalasso spa Lepa Vida

Vodja Thalasso spa:
Ivana Mijatovič
E: ivana.mijatovic@soline.si
Prodaja in Marketing:
Barbara Morgan
E: #EM#62607061657767296566786c6d634e7c7f7d7b7d713b657e#EM#

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. (Nastavitve piškotkov)
Potrdi